Menu

Interview Maarten Dekker

VP Europe Coravin

Van links naar rechts: Cees van Casteren – Masters of Wine, Laura Lemmers – Wijn Spijs, Maarten Dekker – Coravin

Coravin is een uniek product en geeft de mogelijkheid om vrijwel elke fles per glas te schenken. Hoe werkt dit precies?
Coravin stelt je in staat om elke wijn te drinken, in elke hoeveelheid zonder dat de kurk van de fles af gaat. Door een zeer innovatief systeem gaat een naald door de kurk, waarbij een edel gas, genaamd Argon, in de fles wordt gespoten. Door de druk die ontstaat komt de wijn door de naald in het glas, en wanneer de naald uit de kurk wordt gehaald hersluit deze zich en “denkt” de wijn dat deze niet is geopend. Het is ideaal als je bijvoorbeeld in je eentje bent en graag een glas wijn wilt drinken, maar niet de fles wilt openen. Of stel je voor, als je partner liever rood drinkt, en jij wilt een glas wit. Coravin maakt dat mogelijk.

Veel upscale restaurants zijn gestart met gerechten voor thuis. Is Coravin ook voor de wijnliefhebber thuis te gebruiken?
Ja zeker, 80% van onze verkopen zijn aan particulieren. De horeca heeft Coravin omarmt, omdat zij in principe de hele wijnkaart per glas zouden kunnen aanbieden en nu de horeca ook aan huis levert kun je nu zelf je eigen wijn kiezen per glas bij het bestelde gerecht. Een andere optie is om twee verschillende wijnen te proeven en te kijken welke het beste past bij het specifieke gerecht, super leuk toch.

Merken jullie dat er bepaalde regio’s in Nederland zijn waar de omzet in de horeca weer toeneemt?
Traditie getrouw zou je kunnen zeggen de grote steden, maar wij zien door heel Nederland heel veel initiatieven waar de horeca probeert om op een unieke, creatieve wijze de gast weer aan zich te binden.


Wij gaan ons met Nationale Horecadag gezamenlijk inspannen om te laten zien wat voor een prachtige branche wij zijn. Veerkrachtig, innovatief en vooral sterk in onderlinge samenwerking. Als je terugkijkt naar de afgelopen maanden, hoe zou jij de Nederlandse horeca branche het beste omschrijven?
Nadat de branche van de eerste schok is bekomen hebben wij gezien dat er echte ondernemers in deze branche werkzaam zijn. De innovatieve wijze waarop de branche zich door deze periode probeert heen te slaan is lovenswaardig en ook Coravin heeft geprobeerd daar naar beste eer en geweten aan bij te dragen door virtual tastings samen met de nederlandse horeca te organiseren om maar een voorbeeld te geven.


Heb jij al een bezoek gebracht aan de horeca? En wat zou je willen zeggen tegen de mensen die nog twijfelen om een bezoek aan de horeca te brengen?

Ja, ik heb al restaurants en terrassen bezocht en binnen de grenzen gesteld doet de horeca echt zijn best om zich te herstellen van de afgelopen maanden. Dit gaat ongetwijfeld nog wel een tijd duren en daarom wil ik iedereen oproepen om toch zijn of haar favoriete stek weer op te zoeken en te genieten van alles wat onze Nederlandse horeca zo mooi maakt. Het vakmanschap, de service, de kwaliteit van de producten en de oer hollandse gezelligheid, de horeca heeft ons nodig, nu meer dan ooit en ik weet zeker dat de branche ons als gasten niet zal teleurstellen