Menu

Over Nationale Horecadag

De landelijke van de horeca!

Nationale Horecadag zet zich actief in om een positieve impact te maken op het imago van de horeca als branche om in te werken.

Wij werken volgens de principe en code van een Sociale Onderneming, waarbij impact maken bij ons voorop staat.

Nationale Horecadag heeft de volgende doelstellingen:

Impact first

  • Het verbeteren van arbeidsmarktparticipatie in de horeca; door, in samenwerking met WSP en UWV, werklozen aan een baan te helpen. Denk hierbij aan statushouders, zij – instromers en mensen met een arbeidsbeperking.
  • Het verbeteren van het imago van de Nederlandse horeca.
  • Het dichter bij elkaar brengen van verschillende horeca instanties om onderlinge samenwerking te stimuleren.
  • Hotelscholen en horecabedrijven dichter bij elkaar brengen om zo de instroom van stagiaires en afgestudeerden te verhogen.
  • Het bewust maken en enthousiasmeren van jongeren over de zeer diverse opleidings – en arbeidsmogelijkheden in de horeca.

Wat is de Nationale Horecadag precies?

Op Nationale Horecadag 2019 organiseerden honderden horecabedrijven door heel Nederland workshops, rondleidingen, meet & greets en nog veel meer. Meer dan 300 horecabedrijven organiseerden activiteiten voor duizenden bezoekers.

In het kader van de huidige corona maatregelen zal er dit jaar geen fysieke Nationale Horecadag plaatsvinden met live events. Wel vieren wij op 9 oktober 2020 de Nationale Horecadag en brengen wij landelijk een toost uit op de horeca.

#TROTSOPDEHORECA

Dé dag waarop horecamedewerkers in het zonnetje worden gezet

Op Nationale Horecadag worden horecamedewerkers écht in het zonnetje gezet. Werkgevers brengen de Nationale Horecadag vlaggetjes, ballonnen en posters in huis en bedanken op deze landelijke feestdag haar medewerkers.
Want zonder hun inzet, geen horeca!